Quaife differentiëlen 2017-12-31T19:11:10+00:00

Het ATB (Automatic Torque Biasing Helical) LSD (limited Slip Differential) van Quaife is een uniek gepatenteerd ontwerp en is een plug & play vervangingsdifferentieel dat geleidelijke en constante tractie biedt voor wedstrijden of glad wegdek. Geschikt voor een voor-, achter-, of vierwielaandrijving toepassing. Het Quaife ATB Limited Slip Differentieel tilt de prestaties van uw wagen tot een hoger niveau!
Anders dan bij een conventioneel wokkel of platensper, vertrouwt het Quaife differentieel op tandwielen in plaats van frictieplaten voor zijn werking. Dit betekent dat hij veel soepeler en gelijkmatiger werkt en dat er geen slijtage aan de platen en vervuiling van de olie plaatsvindt.
Zodra motorvermogen steeds verder toeneemt (denk aan Turbo-ombouwkits) wordt de mogelijkheid om deze extra prestaties te kunnen benutten, steeds belangrijker. Wielspin ziet er spectaculair uit, maar het verlies van tractie, hetzij bij een staande start of uitkomen van een bocht kost tijd, ongeacht of het hier gaat om rijden op de weg, circuit, rally, cross of dragstrip. Het gepatenteerde Quaife Automatic Torque Biasing differentieel is een effectieve, goed bewezen, “low-cost” oplossing.
Het Quaife ATB Limited Slip differentieel stuurt automatisch het koppel weg van het spinnende wiel naar het wiel met de meeste tractie, continu variabel en slaat nooit vast. Niet te verwarren dus met een wokkelsper die 100% ” lockt” en pas weer los komt nadat het gas is losgelaten. Het brengt ook significante tractievoordelen, indien ingebouwd in de voorzijde van vierwielaangedreven auto’s.
Grootste kenmerk van het differentieel is dat het geleidelijk progressief de tractie verdeelt (tot wel 70%), naarmate het koppel stijgt. Er zijn geen frictieplaten of koppelingen die kunnen slijten, in tegenstelling tot de meer conventionele sperdifferentiëlen. Het ATB Helical LSD verschil is bijzonder effectief in de bestrijding van de gevolgen van aandrijfreacties in het stuur en het zogenoemde “torque understeer”.

Andere voordelen zijn:

-Maximale tractie en minimale wielspin;
-Elimineren van aandrijf reacties in het stuur vergeleken met een conventioneel sperdifferentieel;
-Onderhoudsvrij;
-Geen vervuiling van olie;
-Levenslang garantie! [onder voorwaarden],

Quaife ATB LSD’s worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van Formule 1-auto’s tot noodvoertuigen van openbaar nut, waar onder alle weersomstandigheden mobiliteit van essentieel belang is en waar het product moet presteren onder de meest veeleisende omstandigheden. Het is beschikbaar voor een zeer groot aantal merken, van Alfa Romeo tot Volkswagen en van Ford, BMW, Honda, Opel en Peugeot tot Aston Martin. Het Quaife ATB Limited Slip differentieel wordt als standaard onderdeel gebruikt door Ford, General Motors en Daimler-Chrysler, met als meest bekende voorbeeld natuurlijk de standaard montage in de Ford Focus RS I en II.

HÉT ULTIEME DIFFERETIEEL